Proiectul raspunde unor probleme de actualitate in Romania.  Femeia si-a pierdut personalitatea in familie si este un obiect in posesia barbatului; ea are un fel de mandrie a institutiei, barbatul este institutia ei.  Starea de negare a problemei este foarte greu de combatut intr-o perioada de tranzitie economica si valorica, deoarece femeile nu-si pot construi independenta economica.  Proiectul isi propune sa creeze o bresa atat in mentalitatea femeilor victime ale violentei domestice, cat si in mentalitatea opiniei publice, care manifesta reticenta in a recunoaste statutul de victima.

OBIECTIVE

  1. Influentarea mentalitatii femeilor victimizate, in sensul recastigarii respectului de sine si al autodefinirii in cadrul institutiei familiale.
  2. Acordarea de solutii si/ sau suport in situatiile de criza pentru femeile victimizate.
  3. Acordarea de suport femeilor care in urma programului de informare si de educatie apeleaza la serviciile organizatiei.
  4. Crearea unui grup de beneficiari – copii – care sa poata influenta grupul principal de beneficiari – mamele lor – prin mijloace speciale de expresie puse la indemana prin proiect (fotografie, teatru, graffitti etc).  GRADO activeaza, de asemenea, si pentru micsorarea riscului infractional in cazul copiilor ce provin din familii violente.
  5. Modificarea imaginii publice a femeii victimizate prin campanii de presa.
  6. Crearea unui teren favorabil pentru toate celelalte programe de asistenta a femeilor victimizate desfasurate de alte organizatii guvernamentale si nonguvernamentale.

Perioada implementarii: 15.03.1998 – 30.06.1999

Finantatori: Phare LIEN, Ambasada Regatului Olandei

Cutia Pandorei

 

Publicăm cele 12 numere ale Suplimentului Cutia Pandorei realizate în periada 15.03.1998 – 30.06.1999 în cadrul proiecutului cu același nume derulat în Pitești. Suplimentul a fost distribuit lunar, gratuit, în ziarul local “Argeșul”.