Noua cine ne apara drepturile – 2000

Este un CD in care se prezinta informatii despre organizatiile care lupta pentru apararea drepturilor omului, despre legislatia referitoare la asociatii si fundatii. Ca exemplu practic este prezentata experienta GRADO acumulata de-a lungul a cinci ani de activitate. Sunt prezentate:

  • Programele si proiectele desfasurate de GRADO
  • Evolutia organizatiei
  • Modelele de lucru
  • Metodele de transformare a unei organizatii non-guvernementale intr-o organizatie de succes.

In cadrul CD-ului sunt incluse texte ale conventiilor internationale, explicatii, adrese de internet si cele mai importante activitati ale organizatiilor care lupta pentru drepturile omului.

Continutul CD-ului: ce este o organizatie non-guvernementala si legislatia specifica, ce fel de servicii ofera organizatiile si fundatiile, finantarea activitatilor organizatiilor non-guvernamentale, istoria GRADO, legislatia privind refugiatii, asistenta pentru solicitantii de azil si refugiati, conventii internationale privind drepturile omului.

Realizarea acestui CD a urmarit dezvoltarea unei gandiri pro-sociale a tinerilor si cresterea gradului de implicare a acestora in rezolvarea problemelor comunitatii, cresterea gradului de toleranta in ceea ce priveste problema refugiatilor si protejarea grupurilor defavorizate.

Finantatori: UNHCR si Ambasada Regala a Olandei la Bucuresti.