Caietul elevului reprezinta instrumentul de lucru in cadrul proiectului GRADO – „Educatie in spiritul respectului fata de democratie“. Caietul elevului contine informatii despre legislatia romaneasca, despre societatea civila, drepturile omului si mecanismele de functionare ale statului democratic.

Caietul elevului reprezinta instrumentul de lucru in cadrul proiectului GRADO – „Educatie in spiritul respectului fata de democratie“. Cursul se adreseaza adolescentilor si are un caracter preventiv prin educarea in sensul evitarii infractiunilor si a victimizarii, promovand cunoasterea si respectarea drepturilor omului. Metoda utilizata de catre instructori este o metoda de invatare interactiva care foloseste exercitii, improvizatii si scenarii de teatru pentru a analiza situatiile critice din experienta tinerilor si pentru a educa la acestia o capacitate de raspuns pozitiv la asemenea situatii.

Finantator: Comunitatea Europeana-Programul Phare pentru Democratie si Inspectoratul pentru Cultura al judetului Botosani.