Libertatea este casa mea! Proiect privind reintegrarea sociala a persoanelor private de libertate

Asociația GRADO a început un nou proiect în Republica Moldova își propune să dezvolte un program de reintegrare socială a deținuților in Republica Moldova, reducere numărului de recidive și creșterea siguranței în comunitate. Obiectivele sunt: participarea deținuților la programe de reintegrare socială, dezvoltarea unei rețele de instituții într-un număr de comunități care să se implice activ în asistarea post-detenție, dezvoltarea de către Filiala GRADO din Moldova și a ONG-urilor interesate a serviciilor pentru deținuți pe durata detenției.
Grup țintă: Persoane condamnate definitiv într-una din cele 4 instituții penitenciare amplasate in Municipiul Chișinău Cricova 4, Cricova 15, Pruncul 9 si Penitenciarul Nr. 13 Chișinău. Deținuții vor fi selectați dacă doresc să participe în proiect și mai au de executat cel puțin 6 luni de închisoare și apoi vor fi asistați timp de 6 luni după detenție.
Proiectul va fi implementat cu sprijinul VEBO – Asociația pentru Dezvoltarea Serviciilor de Probațiune din Europa de Est.
Durata proiectului este de 30 de luni începând din Mai 2021.
Finanțator: Loteria Cantonului Zurich.