Exista solutii pentru violenta domestica – 2002

In paginile acestei lucrari au fost evidentiate aspectele mai importante legate de practica privind solutionarea cazurilor de violenta domestica, cu scopul de a largi campul de informatii referitoare la experienta romaneasca in acest domeniu. „Exista solutii pentru violenta domestica” se bazeaza pe patru ani de experienta GRADO atat in ceea ce priveste lucrul practic cu victimele violentei in familie, cat si in ceea ce priveste managementul centrului de zi.

In paginile acestei lucrari au fost evidentiate aspectele mai importante legate de practica privind solutionarea cazurilor de violenta domestica, cu scopul de a largi campul de informatii referitoare la experienta romaneasca in acest domeniu. Totodata, s-a incercat incadrarea practicii in contextul mai larg al teoriei privind fenomenul in sine, modelele care au stat la baza si terenul romanesc pe care se desfasoara acest demers ce poate fi calificat atipic.

Aceasta carte a fost structurata dupa urmatoarele repere:

  • Istoricul privind violenta domestica
  • Cadrul legislativ si aplicarea legii
  • Prezentarea modelului Duluth
  • Prezentarea centrului de zi
  • Analiza punctelor tari si a piedicilor intalnite
  • Conturarea unei strategii.

Intentia cartii este sa ofere informatii celor ce se gasesc la inceput de drum sau simt nevoia sa studieze alternative, sa citeasca despre experienta altor organizatii implicate in lupta impotriva violentei in familie. Finantatori: Centrul de Resurse Juridice Bucuresti si Fundatia pentru o Societate Deschisa.