Vino alături de noi în campania ”Împreună pentru siguranța femeilor”!

Căutăm voluntare și voluntari care doresc să se implice într-o campanie de sensibilizare pe tema violenței împotriva femeilor, ce se va desfășura pe parcursul lunii octombrie.

Problema violenței împotriva femeilor este extrem de gravă și răspândită în societate. 1 din 3 femei trăiesc o formă de violență pe parcursul vieții (FRA, 2014). În fiecare zi suntem martori la diferite forme de agresiune asupra femeilor, agresiuni care nu sunt sancționate CU FERMITATE nici de comunitate, nici de statul român. Deși ordinul de protecție a fost introdus în anul 2012, continuă să rămână un instrument legal care nu oferă siguranță reală victimelor violenței (www.violențaimpotrivafemeilor.ro).

Ne-am propus să organizăm 3 flashmoburi pentru a crește sensibilitatea cetățenilor și a întregii comunității față de femeile victime ale violenței și a îndemna la solidaritate cu acestea. Flashmoburile vor avea loc pe 9, 16 și 23 octombrie 2015 în București .

Sâmbătă, 24 octombrie, începând cu ora 14:00, va avea loc în București un Marș de condamnare a violenței împotriva femeilor, în cadrul căruia vor participa susținători ai drepturilor omului și aliați în această cauză.

Avem nevoie de ajutor pentru organizarea flashmoburilor și a marșului, pregătirea mesajelor scrise și video, pregătirea designului afișelor, distribuirea afișelor în locuri publice, promovarea online a Campaniei, realizarea fotografiilor și înregistrare video a acțiunilor publice. Mai multe detalii vor fi oferite în cadrul unei întâlniri de training care va avea loc înainte de fiecare acțiune publică.

Schimbarea începe cu tine! Fără implicarea ta nu putem aduce schimbarea pe care o dorim. Fiecare acțiune de sancționare a violenței împotriva femeilor ne aduce mai aproape de o lume în care femeile trăiesc în siguranță.

Dacă te interesează să lucrezi împreună cu noi, te rugăm să completezi următorul formular:
http://goo.gl/forms/AxHhV3VXqr

La cerere se pot elibera adeverinţe de voluntariat.