Program de formare pentru voluntarii din sistemul de justiţie penală

În perioada 8- 10 februarie, Asociația GRADO a organizat un training de formare a voluntarilor din sistemul de justiție penală. jive_logo_rgb_low-resAcest training se adresează voluntarilor care îşi doresc să lucreze în sistemul penitenciar/ sistemul de probatiune. Training-ul a fost organizat de Asociatia GRADO in cadrul proiectului Justice Involving Volunteers in Europe, proiect care isi propune sa identifice nivelul si natura activitatii de voluntariat in sistemele de justitie penala din Europa, sa revizuiasca practicile curente de recrutare si formare  de voluntari, sa sustina si sa dezvolte un ghid de bune practici care pot fi adaptate pentru a se potrivi diferitelor sisteme judiciare din Europa.

Grupul tinta al training-ului a fost compus din voluntari care au primit sprijin in activitatea de formare, pentru a putea oferi suport persoanelor condamnate si familiilor acestora.

Programul este format din 10 module ce se vor desfăşura online dar şi sub formă de sesiuni de curs în clasă. Sesiunile online sunt parte a pregatirii sesiunilor de curs în clasă.