Intalnire de lucru Moeciu – Proiect “Contributie la implementarea legislatiei penale in Romania“

In perioada 16 – 19 aprilie 2015 s-a desfasurat activitatea unui grup de lucru format din echipa proiectului “Contributie la implementarea legislatiei penale in Romania“ de la asociatia GRADO si doi reprezentanti ai Administratiei Nationale a Penitenciarelor.
Scopul intalnirii l-a constituit elaborarea in forma finala a programului destinat persoanelor private de libertate pe care echipa GRADO l-a desfasurat in penitenciarul de maxima siguranta Colibasi in vederea acreditarii de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor.
Programul a fost testat pe o perioada de 9 luni, pe un grup de 123 de persoane private de libertate aflate in regimurile de executare a pedepselor inchis si maxima siguranta. Acesta este format din 3 module, fiecare avand in medie 12 intalniri si durata 3 luni.
Dupa acreditarea programului de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, acesta va putea fi desfasurat in toate penitenciarele din Romania de angajatii sistemului din domeniile educatie, asistenta sociala si psihologie.