Incep cursurile de calificare in meseria de babysitter in Bucuresti

Pe parcursul lunilor octombrie si noiembrie, Asociatia GRADO, furnizor de formare profesionala continua, desfasoara in capitala cursul de calificare in meseria de babysitter. Data de incepere a cursului este 12.10.2015.

Cursul este oferit gratuit si este organizat in cadrul proiectului european „Calificare profesionala pentru dezvoltarea comunitatilor locale” (POSDRU/164/2.3/S/140660), ce are ca obiectiv formarea capitalului uman necesar pentru dezvoltarea comunitatilor locale prin asigurarea accesului la formare profesionala continua pentru 700 de angajati necalificati sau cu nivel scazut de calificare, in 6 comunitati din Bucuresti si judetele Constanta, Giurgiu, Mehedinti, Olt si Prahova. Persoanele vor fi formate in domeniul prestarii de servicii de ingrijire, respectiv ingrijitor batrâni, ingrijitor bolnavi la domiciliu, ingrijitor copii, babysitter dar si ca agenti de securitate si confectioner geam termoizolator.

Beneficiarul proiectului strategic este Asociatia GRADO, avandu-i ca parteneri pe SC ANA INTERNATIONAL SRL si SC DOMUS MANAGEMENT INVEST SRL.
Cursurile ofera o dezvoltare a competentelor profesionale utile in mentinerea pe piata muncii si pentru integrarea intr-o munca decenta, utila, apreciata si corect remunerata. In cadrul cursurilor de calificare, cursantii vor beneficia de toate materialele necesare derularii activitatii practice, iar dupa examinarea finala, acestia vor primi o calificare complementara profesiei şi o diploma, eliberata de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni! si se deruleaza pe o perioada de 18 luni.