Dezvoltarea programelor de munca in folosul comunitatii

Marti, 08 octombrie 2013, in Sala de consiliu a Sectiei penale din cadrul Tribunalului Neamt a avut loc o intâlnire de lucru organizata de Fundatia Reforma Justitiei Penale (RJP) in parteneriat cu echipa Serviciului de Probatiune Neamt. Tema intâlnirii a fost dezvoltarea programelor de munca in folosul comunitatii si a reprezentat o etapa a proiectului „Contributie la implementarea legislatiei penale in România”, realizat in parteneriat cu Grupul Român pentru Apararea Drepturilor Omului, Asociatia Transcena, Fundatia Reforma Justitiei Penale, Directia Nationala de Probatiune din Ministerul Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor, cu sprijinul financiar al Open Society Institute.

La intalnirea de lucru au fost invitati magistratii Sectiei penale a Tribunalului Neamt si magistratii care solutioneaza cauze penale in cadrul instantelor nemtene – Judecatoria Roman si Judecatoria Piatra Neamt si consilierii de probatiune.

Scopul intâlnirii a fost acela de a discuta un set de standardele minime pentru programele de munca in folosul comunitatii si de a planifica testarea acestor standarde in perspectiva intrarii in vigoare a noii legislatii penale, in anul 2014. Agenda intâlnirii a cuprins prezentarea proiectului, noul cadru de reglementare pentru executarea muncii in folosul comunitatii si estimarea impactului acestuia. Dezbaterea a fost completata cu discutii privind Standardele minime si procedurile pentru programele de munca in folosul comunitatii.