Continua cursurile finantate prin POS DRU pentru calificarea in meseriile de “ingrijitor bolnavi la domiciliu”, “confectioner geam termoizolator”, “agent de paza” si “babysitter” in alte 3 judete din tara

Astazi, 06.07.2015, in judetele Mehedinti, Giurgiu si Olt au fost demarate cursurile de calificare in meseriile de ingrijitor bolnavi la domiciliu, confectioner geam termoizolator, agent de paza si babysitter adresat unui numar de peste 80 de persoane angajate.

Cursurile sunt organizate in cadrul unui proiect european al carui beneficiar este Asociatia GRADO in parteneriat cu SC ANA INTERNATIONAL SRL si SC DOMUS MANAGEMENT INVEST SRL si este oferit gratuit.

Proiectul strategic in cadrul caruia este organizat cursul, „Calificare profesionala pentru dezvoltarea comunitatilor locale” (POSDRU/164/2.3/S/140660), are ca obiectiv formarea capitalului uman necesar pentru dezvoltarea comunitatilor locale prin asigurarea accesului la formare profesionala continua pentru 700 de angajati necalificati sau cu nivel scazut de calificare, in 6 comunitati din Bucuresti si judetele Constanta, Giurgiu, Mehedinti, Olt si Prahova. Persoanele vor fi formate in domeniul prestarii de servicii de ingrijire, respectiv ingrijitor batrâni, ingrijitor bolnavi la domiciliu, ingrijitor copii, babysitter dar si ca agenti de securitate si confectioner geam termoizolator.

Perioada de desfaşurare a acestor cursuri este de aproximativ cinci luni, distribuita pe ore de curs de teorie şi practica. Durata cursurilor a fost redusa ca urmare a procedurii de certificare a competentelor participantilor la curs.

Cursurile ofera o dezvoltare a competentelor profesionale utile in mentinerea pe piata muncii si pentru integrarea intr-o munca decenta, utila, apreciata si corect remunerata. In cadrul cursurilor de calificare, cursantii vor beneficia de toate materialele necesare derularii activitatii practice, iar dupa examinarea finala, acestia vor primi o calificare complementara profesiei şi o diploma, eliberata de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni! si se deruleaza pe o perioada de 18 luni.