Program Cetățenie responsabilă

Programul “Cetățenie responsabilă” are scopul să ofere persoanelor condamnate la pedepse neprivative de libertate posibilitatea de a-și dezvolta abilități pentru cetățenie participativă și abilități prosociale.
Programul se va derula pentru persoanele aflate în evidențele Serviciilor de Probațiune București, Argeș, Călărași, Dâmbovița și Ilfov.
Obiectivele programului sunt: cunoașterea drepturilor omului și a legislației în domeniu, cunoașterea drepturilor și a obligațiilor cetățenilor și cunoașterea modului de viață prosocial.
Rezultatul așteptat la finalul programului este ca participanții să poată să-și analizeze acțiunile prin prima respectării legislației și să poată lua decizii luând în considerare principii de etică.
Programul de reintegrare socială este elaborat în conformitate cu prevederile H.G. 818/2018 privind aprobarea standardelor minime de lucru în probațiune pentru instituțiile din comunitate, Anexa Nr. 2 și se încadrează în ANEXA Nr. 2, Standardul nr. 1 lit. g) – Program cu caracter informativ, inclusiv privind aspecte juridice.

Programul este conceput pentru:

  • 8 sesiuni cu durata de 90 de minute, fiecare,
  • 1 sesiune/ săptămână dar se pot desfășura și mai multe sesiuni pe săptămână,
  • Participarea a 6 persoane – 12 persoane la un grup.

Acord executare GRADO – model

Comunicare Incheiere dosar GRADO

Regulament de serviciului de furnizare de programe

ROI GRADO 2020