Au inceput cursurile finantate prin POS DRU pentru calificarea in meseria de “ingrijitor bolnavi la domiciliu” in judetul Constanta

Astazi, 29 iunie 2015, in orasul Ovidiu, judetul Constanta, s-a demarat cursul de calificare in meseria de ingrijitor bolnavi la domiciliu si este adresat unui numar de 28 de persoane angajate.
Cursul este organizat in cadrul unui proiect european al carui beneficiar este Asociatia GRADO, in parteneriat cu SC ANA INTERNATIONAL SRL si SC DOMUS MANAGEMENT INVEST SRL si este oferit gratuit.

Proiectul strategic in cadrul caruia este organizat cursul, „Calificare profesionala pentru dezvoltarea comunitatilor locale” (POSDRU/164/2.3/S/140660), are ca obiectiv formarea capitalului uman necesar pentru dezvoltarea comunitatilor locale prin asigurarea accesului la formare profesionala continua pentru 700 de angajati necalificati sau cu nivel scazut de calificare, in 6 comunitati din Bucuresti si judetele Constanta, Giurgiu, Mehedinti, Olt si Prahova. Persoanele vor fi formate in domeniul prestarii de servicii de ingrijire, respectiv ingrijitor batrani, ingrijitor bolnavi la domiciliu, ingrijitor copii, babysitter dar si ca agenti de securitate si confectioner geam termoizolator.
Perioada de desfaşurare a acestor cursuri este de aproximativ patru luni, distribuita pe ore de curs de teorie şi practica a caror durata a fost redusa ca urmare a procedurii de certificare a competentelor.

slide-fpc

Cursurile ofera o dezvoltare a cunostintelor profesionale, utile atat in mentinerea pe piata muncii, cat si pentru integrarea intr-o munca decenta, utila, apreciata si corect remunerata. In cadrul cursurilor de calificare, cursantii vor beneficia de toate materialele necesare derularii activitatii practice, iar dupa examinarea finala, acestia vor primi o calificare complementara profesiei şi o diploma, eliberata de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).
Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investeste in oameni! si se deruleaza pe o perioada de 18 luni.