Adolescenti pentru schimbare

Grup tinta: 10 tineri (8 fete si 2 baieti) de la Grupul Scolar Electronica Industriala din Bucuresti, tineri care provin din familii monoparentale.

Activitatile planificate/desfasurate in cadrul proiectului au fost :

  1. Pregatirea cursului de initiere in jurnalism
  2. Derularea cursului de pregatire
  3. Editarea revistei Adolescenti pentru schimbare
  4. Evaluarea proiectului
  5. Intalniri intre grupul de initiativa si elevi din alte licee bucurestene
  6. Sedinte tehnice

Intrucat au dorit ca aparitia primului numar sa se realizeze intr-un cadru oficial, membrii redactiei s-au implicat in organizarea lansarii revistei (care a vut loc in data de 6 martie 2002)  prin obtinerea unui spatiu de desfasurare, realizarea unui afis, distribuirea de invitatii profesorilor si elevilor din liceele Grupul Scolar Electronica Industriala, Gheorghe Lazar, Grigore Moisil si P.T.T.R, precum si reprezentantilor unor institutii responsabile cu protectia copilului. In cadrul evenimentului, redactorul-sef a prezentat si analizat experienta membrilor redactiei obtinuta ca urmare a participarii lor in cadrul cursului de pregatire, precum si a realizarii primului numar al revistei.

Pe parcursul editarii revistei, grupul de initiativa a aplicat chestionare de evaluare a continutului si modului de prezentare a publicatiei; rezultatele au constituit puncte de plecare in realizarea unor modificari. Concluziile obtinute au subliniat faptul ca revista a inregistrat o curba ascendenta in privinta calitatii si a formei de prezentare a materialelor.

Rezultate

  1. Nici un membru al grupului de initiativa nu a renuntat pe parcursul derularii cursului.
  2. Au fost tiparite 8 numere ale revistei „Adolescenti pentru Schimbare” , intr-un tiraj de 300 exemplare pentru fiecare numar.

Perioada derularii proiectului: 15 septembrie 2001 – 15 septembrie 2002

Finantator : EU YOUTH PROGRAMME/ ACTION 3 Youth initiatives