Protecția drepturilor femeii

Activitatea GRADO în  domeniul prevenirii și combaterii fenomentului  violenței împotriva femeii a început in luna martie anul 1998 cu proiectul Cutia Pandorei desfășurat la Pitești și a continuat cu numeroase proiecte centrate pe asisterea femeilor victime a violenței. O detaliere a proiectelor poate fi gasită în Istoric GRADO.

 Activitatea de asistență a victimelor printre alte probleme indentificate a evidențiat și necesitatea îmbunătățirii cadrului legislativ pentru o eficientă protecție a femeilor victime a violenței.

Propunerile pentru modificarea Legii 217 din 2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie se afla in prezent in discutie in Comisia juridica a Camerei Deputatilor. Discutiile sunt programate pentru saptamina 7 – 11 noiembrie 2011.

In urma demersurilor Asociatiei Transcena si Asociatiei Grupul Roman pentru Aprarea Drepturilor Omului, Comisia juridica a Camerei Deputatilor asteapta pentru saptamina viitoare o propunere de modificare sustinuta de persoane fizice dar si de persoane juridice ori organizatii non-guvernamentale.

In situatia in care sunteti de acord cu propunerile noastre ne puteti trimite ultima pagina completata cu datele personale si semnatura impreuna cu declaratia de prelucrare a datelor cu caracter personal, scante sau prin fax la numarul 021 430 02 16.

Comunicat de presa

Arhiva proiecte derulate de GRADO in domeniul violentei in familie

Prin activitatile desfasurate in cadrul acestui proiect ne-am propus sa realizam o imagine cat mai reala asupra finantarilor acordate de institutiile publice de la bugetul local si / sau central pentru sprijinirea activitatilor de prevenire si combatere a violentei in familie sau a serviciilor sociale destinate victimelor violentei in familie. De asemenea, dorim sa constientizam autoritatile direct interesate si publicul larg asupra prevederilor legii si asupra nevoii alocarii de resurse financiare pentru sustinerea acestor servicii.

Descarca raport