Postul de radio on line Strada FM este un proiect al Asociației GRADO – Grupul Român pentru Apărarea Drepturilor Omului. Ideea înființării unui post de radio on line s-a conturat în luna martie 2012 și în perioada următoare ne-am pregătit pentru a începe activitatea de emisie.

Activitatea de ani de zile în sectorul non profit ne-a ajutat să constăm faptul activitatea desfășurată de organizațiile societățile civile este destul de puțin prezentată publicului larg.

În ultima perioadă am constatat că destule persoane au monopolizat spațiul public și în funcție de interesele pe care le reprezintă emit păreri despre societatea civilă care tocmai s-a trezit la viață când cineva spune ceva ce le convine. Altfel spus am constat că este greu să fii neutru, aceasta să considerată o calitate și în consecință să ai acces să-ți transmiți mesajul.

Postul de radio va promova activitatea organizațiilor neguvernamentale prin emisiuni dedicate activității acestora. Vom promova atât organizațiile cu renume dar și ONG-urile aflate la începutul activității lor.

Cea mai mare parte a timpului de emisie, cel puțin la început, va fi ocupată cu transmiterea unor programe muzicale cât mai variate.

Activitatea postului de radio va fi susținută prin parteneriate, donații, sponsorizări sau contracte de finanțare a activității.

Strada FM NU este un post comercial și nu difuzează reclame în timpul emisiunilor sale.